Проекти

Групата за собствен опит чрез психодрама като инструмент за личностно развитие и терапия

Този проект е разработен от д-р Петър Цикалов, главен обучител в Психодрама институт “Д.Е.А.”, като въведение в психодрамата като метод за групова терапия и личностно израстване.

Проектът е насочен към хора, които имат малък или нямат никакъв групов опит, но биха искали да се запознаят с метода и работата в една формираща се група.

Каним Ви на 6 тематични срещи, които са въвеждащи за работата на психодраматична група. Този подход, според нас, е начин да се запознаем с метода и да се потопим в атмосферата на една реална група, група, в която сме участници. Динамиката на реалната група, част от която са водещите, по наша преценка, е истинският инструмент за личностно развитие и терапия.

По темите ще се работи в петък, за период от шест последователни седмици, като всяка тема ще бъде разглеждана в две сесии: от 18.00 до 19.30 и от 19.45 до 21.15 часа. Ще се работи предимно практически, но ще има време и за въпроси, коментари и теоретични разяснения.

Програма:

1. 20 май: Начало и ориентация. Предизвикателства да влезеш в група.

2. 27 май: Групата като терапевтичен инструмент. Въвеждане на метода на психодрамата.

3. 3 юни: Аз и групата. Поемане на роли.

4. 10 юни: Диференциация и сътрудничество. На какво ни учи групата? Размяна на роли и формиране на адаптивен личностен модел.

5. 17 юни: Конфликти, пред които се изправяме. Спонтанност и депресия.

6. 24 юни: Раздяла и сбогом. Да можеш да се разделяш и да казваш “сбогом”.

Водещ е д-р Петър Цикалов. Администратор на проекта е Ирина Шопова.

Участниците в срещите са не повече от 15 човека.

За участие в срещите е необходимо предварително записване, чрез изпращането на следната регистрационна форма, в срок до 15 май 2022 г. включително.

Таксата за участие в срещите е по 40 лева за среща за един участник и се заплаща предварително, по банков път. Таксата може да бъде заплатена по един от следните начини: 1. преди всяка отделна среща; 2. за избран от Вас брой срещи; 3. на две равни вноски (два пъти по 120 лева); 4. еднократно, за всичките шест срещи (240 лева). На 15 май 2022 г. вечерта, на всички регистрирани участници ще изпратим имейл с банковите детайли за заплащането на таксата за участие. Срокът за заплащане на таксата ще бъде от 16 до 18 май 2022 г. включително.

Всички участници, които присъстват и на шестте срещи, ще получат Сертификат от Психодрама институт “Д.Е.А.” за 24 часа личен опит.

За въпроси: 0888714638, д-р Петър Цикалов, pcikalov@gmail.com